Rýžový koláč se zeleninou
Suroviny
- 300 g Krůtí prsa
- 500 g Rýže neloupaná (Natural)
- 200 g Sýr Ementál (Primátor)
- 150 g Zakysaná smetana
- 1000 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1173 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1531 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 121 g
- Cholesterol 368.9 mg
- Draslík 1466.3 mg
- Vláknina 23930.8 mg
- Vitamín A 23930.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.3 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a očištěné papriky nakrájíme na kostičky a opečeme na lžíci rozehřátého oleje. Přisypeme rýži a mícháme, až zesklovatí. Podlijeme vývarem a dusíme asi 25 minut.
-
2
Omyté krůtí maso nakrájíme na kostičky a opečeme na zbylém oleji. Osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou.
-
3
Vejce rozmícháme se zakysanou smetanou a polovinou nastrouhaného sýra. Vmícháme spolu s masem do rýže.
-
4
Směs naplníme do kulaté formy vymazané máslem, obložíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty, posypeme zbylým sýrem.
-
5
Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.