Vepřové kotlety na barevném pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 202 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 135.8 mg
- Draslík 699 mg
- Vláknina 40887.9 mg
- Vitamín A 40887.9 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme zeleninu, kterou nakrájíme na kostičky a ty pak vaříme do změknutí v mírně osolené vodě. Do uvařené zeleniny přidáme máslo a mléko a to vše rozmačkáme. Ochutíme pepřem a dosolíme. Zeleninovou směs vložíme do zapékací misky, posypeme parmezánem a upečeme dozlatova.
-
2
Vepřové kotlety posypeme barevným pepřem a osolíme. Na pánvi s rozpáleným tukem opékáme, aby maso zůstalo středně propečené.
-
3
Podáváme se zapékanou zeleninou, masovou šťávou a jemně nastrouhanými jablky.