Králík pro faru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1143 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 199.8 mg
- Draslík 1494.5 mg
- Vláknina 7858 mg
- Vitamín A 7858 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omytého a osušeného králíka rozporcujeme, odblaníme, prošpikujeme česnekem, osolíme, popepříme. Poté jednotlivě každý díl masa zabalíme do plátků anglické slaniny a zachytíme párátky.
-
2
V pekáči rozpálíme sádlo a dáme na něj porce masa. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem.
-
3
Oloupanou šalotku rozkrájíme na poloviny, oloupané malé brambůrky omyjeme, osolíme cca lžičkou soli, přibližně v polovině pečení obložíme maso v pekáči šalotkou a bramborami. Přilijeme 1 - 2 dl vody, pekáč zakryjeme a vše pečeme do měkka přibližně 35 minut. Během pečení maso i brambory poléváme výpekem.
-
4
Hotového farského králíka rozložíme na talíře, obložíme brambory i šalotkou, podáváme s brusinkovým kompotem.