Tortelloni plněné špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Pažitka
  • 160 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 40 g Oříšky piniové
  • 250 g Ricotta
  • 200 g Nudlové těsto
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 724 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 66.4 mg
  • Draslík 731.3 mg
  • Vláknina 6312.5 mg
  • Vitamín A 6312.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto vyválíme na tenký plát a vykrájíme kolečka o průměru asi 8 cm. Nasekaný špenát, sýry ricotta a parmezán, pažitku, polovinu rozšlehaného vejce, sůl a pepř smícháme v míse.

  • 2

    Kolečka těsta rozložíme na pracovní plochu a do středu každého upravíme asi 1 1/2 lžičky směsi. Okraje mírně potřeme zbylým rozšlehaným vejcem. Kolečko přehneme na polovinu a okraje pevně přitiskneme.

  • 3

    Tortelloni postupně vaříme ve velkém množství osolené vody al dente a udržujeme je teplé.

  • 4

    Všechny suroviny na omáčku smícháme ve velkém hrnci a prohřejeme. Tortelloni vložíme do omáčky, protřeseme a servírujeme.

Komentáře k receptu