Listový salát s lososovým toastem
Suroviny
- 200 g Losos uzený
- 50 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 ks Bageta
- 1 ks Salát listový Dubáček
- 1 hrst Rukola
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 21 g
- Sodík 549 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 49.8 mg
- Draslík 321.4 mg
- Vláknina 3298.3 mg
- Vitamín A 3298.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzeného lososa jemně nasekáme, mírně osolíme, opepříme a promícháme s citronovou šťávou a olivovým olejem.
-
2
Omytý salát a rukolu natrháme na kousky a upravíme na talíře.
-
3
Rozmícháme ocet, cukr, hořčici, olej a smetanu. Osolíme, opepříme, zálivkou pokapeme salát.
-
4
Bagetu nakrájíme na plátky, které nasucho opečeme, potřeme máslem, obložíme připraveným lososem. Toasty ozdobíme nasekaným koprem, urovnáme je na talíře k salátu a podáváme.