Aromatická křupavá kachnička
Suroviny
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 1 ks Kachna mražená
- 4 ks Zázvor celý
- 4 ks Cibulka jarní
- 8 ks Cibulka jarní
- 0.25 ks Salát ledový
- 3 ks Skořice celá
- 0.5 ks Okurka salátová
- 6 ks Badyán
- 24 ks Palačinky
- 0.5 hrnek Omáčka švestková
- 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Pepř sečuánský
- 6 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1061 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 89 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 297.1 mg
- Vláknina 18630 mg
- Vitamín A 18630 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu rozmrazíme, očistíme, odstraníme křídla a zbytek těla rozřízneme podél páteře napůl. Do obou polovin vetřeme důkladně sůl. Vložíme do mísy, přidáme kousky badyánu, pepř, hřebíček, skořici, cibulky, neloupaný zázvor, přilijeme rýžové víno a necháme min. 4-6 h marinovat.
-
2
Maso poté dáme na pařák vložený do pánve s vroucí vodou a dusíme 3 -4 h. Po vyjmutí necháme 5 - 6 h vychladnout.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj maso kůží dolů a během 5 -6 minut osmahneme dohněda. Před koncem smažení jednou obrátíme. Poté maso vyjmeme, necháme okapat, odřízneme od kosti a naaranžujeme na lůžko ze salátových listů.
-
4
Podáváme po několika kouskách zabalené v palačinkách, doplněné omáčkou, nadrobno nakrájenou cibulkou a okurkou.