Houbové rizoto s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 225 g Vepřové maso libové
  • 500 g Houby čerstvé
  • 50 g Paprika zelená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Víno bílé
  • 5 šálek Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1071 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1602 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 93.4 mg
  • Draslík 766.9 mg
  • Vláknina 11328.5 mg
  • Vitamín A 11328.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1496 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme cibuli společně s česnekem. Přidáme rýži, kterou lehce osmahneme. Podlijeme bílým vínem a mícháme tak dlouho, dokud se víno nevsákne do rýže. Přilijeme vývar a vaříme tak dlouho, až je rýže krémovitá. Přibližná doba vaření je asi 20 minut podle druhu rýže.

  • 2

    Do uvařené rýže vmícháme vepřové maso nakrájené na nudličky, pokrájené houby, smetanu, parmezán, snítku petrželky a na kostičky nakrájenou papriku. Vše dochutíme solí a necháme asi 3 minuty uležet.

Komentáře k receptu