Houbové rizoto s vepřovým masem
Suroviny
- 50 g Cibule
- 55 g Máslo čerstvé
- 200 g Rýže loupaná
- 100 g Sýr Parmezán
- 225 g Vepřové maso libové
- 500 g Houby čerstvé
- 50 g Paprika zelená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Petržel - nať
- 3 stroužek Česnek
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 šálek Víno bílé
- 5 šálek Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1071 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1602 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 93.4 mg
- Draslík 766.9 mg
- Vláknina 11328.5 mg
- Vitamín A 11328.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1496 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme cibuli společně s česnekem. Přidáme rýži, kterou lehce osmahneme. Podlijeme bílým vínem a mícháme tak dlouho, dokud se víno nevsákne do rýže. Přilijeme vývar a vaříme tak dlouho, až je rýže krémovitá. Přibližná doba vaření je asi 20 minut podle druhu rýže.
-
2
Do uvařené rýže vmícháme vepřové maso nakrájené na nudličky, pokrájené houby, smetanu, parmezán, snítku petrželky a na kostičky nakrájenou papriku. Vše dochutíme solí a necháme asi 3 minuty uležet.