Kuře pečené s jarní zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cuketa
  • 100 g Hrášek
  • 100 g Tuřín
  • 200 g Žervé
  • 200 g Karotka
  • 75 g Kukuřice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 4 ks Kuře
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1.25 dl Vývar drůbeží
  • 5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 5 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4010 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 271 g
  • Sodík 1621 mg
  • Bílkoviny 326 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 1275 mg
  • Draslík 3693 mg
  • Vláknina 9110.5 mg
  • Vitamín A 9110.5 mg
  • Vitamín B6 6.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.3 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme třetinu žervé, strouhanku, 2 lžíce pažitky, 2 lžíce petrželky, osolíme, opepříme, do každého kuřete vpravíme tuto nádivku. Kuřata dáme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme.

  • 2

    V předehřáté troubě pečeme 35 minut.

  • 3

    Do zapékací nádoby vložíme v jedné vrstvě zeleninu, přidáme kuřecí vývar a polovinu zbývajících bylinek. Přikryjeme pokličkou a 25 minut zapékáme.

  • 4

    Kuřata dáme na talíře a polijeme šťávou ze zeleniny.

  • 5

    Smícháme solamyl s vínem a zbývajícím žervé. Dáme do pánve a mícháme, dokud se nezačne omáčka vařit, přidáme zbytek bylinek.

  • 6

    Přelijeme kuřátka a podáváme se zeleninou.

Komentáře k receptu