Pekingská kachna s palačinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1019 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 90 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 243.5 mg
- Vláknina 2206 mg
- Vitamín A 2206 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu nejprve očistíme a odstraníme přebytečný tuk. Na 2-3 minuty vložíme do hrnce s vroucí vodou, aby se zatáhly póry a neztrácel se během pečení tuk. Po vyjmutí důkladně osušíme. Kachnu potřeme medem rozpuštěným v trošce teplé vody a minimálně na 4-5 hodin zavěsíme do chladu.
-
2
Poté kachnu položíme na grilovací rošt hřbetem nahoru a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 90-105 minut. Během pečení neobracíme ani nepotíráme.
-
3
Mezitím připravíme omáčku. V kastrůlku rozpálíme sezamový olej, přidáme omáčku z rozmačkaných žlutých bobů a cukr. Důkladně promícháme, aby se rozpustil cukr, necháme vychladnout.
-
4
Z kachny odstraníme křupavou kůžičku a nakrájíme ji na tenké plátky. Maso také pokrájíme na plátky.
-
5
Podáváme tak, že na jednotlivé talíře rozprostřeme palačinku, doprostřed dáme lžičku omáčky, posypeme několika kousky jarní cibulky a nakrájené okurky a navrch dáme 2-3 plátky masa a kousek kůžičky. Palačinku srolujeme a podáváme.