Noky ze sladkých brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 3 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 81.4 mg
- Draslík 571.1 mg
- Vláknina 9868.6 mg
- Vitamín A 9868.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpůlíme červenou papriku a odstraníme z ní semena a přepážky. Dáme ji slupkou navrch pod rozehřátý gril a grilujeme asi 8 minut, až slupka ztmavne. Papriku vyndáme z grilu a přikryjeme vlhkým ubrouskem. Jakmile zchladne, slupku oloupeme a dužninu rozmixujeme.
-
2
Brambory a batáty uvaříme ve vodě doměkka. Scedíme je, rozmačkáme na hladkou kaši, kterou necháme částečně zchladnout.
-
3
Přimícháme rozmixovanou papriku, sambal oelek, pomerančovou kůru, mouku a vejce, vypracujeme měkké těsto. Pomoučenýma rukama z něj tvoříme placičky. Vidličkou namočenou v mouce na nich po jedné straně děláme rýhy.
-
4
Postupně vaříme noky ve slané vodě. Když vyplavou k povrchu (asi po 2 minutách), jsou hotové. Naběračkou s otvory je vyjmeme, upravíme na nahřáté talíře, zalijeme ohřátou hotovou omáčkou na těstoviny, posypeme rozdrobeným kozím sýrem a natrhanou bazalkou.