Vepřová kotleta na pistáciových oříšcích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pistácie
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 85 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 plátek Roketa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 471 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 776.8 mg
  • Vláknina 5212.5 mg
  • Vitamín A 5212.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepané a osolené vepřové kotlety potřeme jemně olejem a vložíme do předem vyhřáté trouby, kde je grilujeme pět minut z každé strany.

  • 2

    Zatímco se kotlety grilují, rozmixujeme oloupané pistáciové oříšky s česnekem, roketovým lístkem a olivovým olejem. Vznikne tuhá pasta, kterou potřeme ugrilované maso.

Komentáře k receptu