Špenátové gnocchi s ricottou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 14 g
- Sodík 660 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 112.2 mg
- Draslík 611 mg
- Vláknina 4930 mg
- Vitamín A 4930 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Střídku z veky namočíme na 10 minut do mléka. Potom tekutinu vymačkáme. Špenát omyjeme, osušíme, nasekáme.
-
2
Rozšleháme vejce, přidáme chléb, špenát, sýr ricotta, strouhaný parmezán (trochu si necháme na ozdobu), sůl a pepř, důkladně promícháme, přikryjeme a uložíme na hodinu do chladničky.
-
3
Pomocí dvou lžiček vytvarujeme ploché knedlíčky. Postupně je vaříme ve slané vodě, dokud nevyplavou k povrchu. Upravíme je na talíře, pokapeme máslem a ozdobíme parmezánem.