Salát s hovězím masem a křenem
Suroviny
- 400 g Brambory
- 400 g Hovězí kýta
- 200 g Řecký jogurt
- 4 ks Okurky nakládané
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Šalotka
- 1 hrst Rukola
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 2 polévková lžíce Křen smetanový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 27 g
- Sodík 4347 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 188.2 mg
- Draslík 1455 mg
- Vláknina 13525.8 mg
- Vitamín A 13525.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí kýtu vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Brambory omyjeme, očistíme, vložíme také do vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut.
-
2
Maso slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
3
V misce smícháme olej, hořčici, 2 lžíce láku z okurek a pažitku. Brambory dáme do salátové mísy, osolíme, opepříme a promícháme se zálivkou a na kousky nakrájenými nakládanými okurkami. Šalotku nakrájíme na kostičky a společně s masem přidáme k bramborám. Řecký jogurt smícháme s křenem, osolíme, opepříme a přimícháme k bramborám a masu.
-
4
Předem uvařená vejce nakrájíme na osminky, rukolu natrháme na větší kousky.
-
5
Na připravené talíře rozdělíme brambory s masem a navrch poklademe osminky vajec a rukolu.