Salát s hovězím masem a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 400 g Hovězí kýta
  • 200 g Řecký jogurt
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Šalotka
  • 1 hrst Rukola
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 2 polévková lžíce Křen smetanový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 4347 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 188.2 mg
  • Draslík 1455 mg
  • Vláknina 13525.8 mg
  • Vitamín A 13525.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí kýtu vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Brambory omyjeme, očistíme, vložíme také do vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut.

  • 2

    Maso slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    V misce smícháme olej, hořčici, 2 lžíce láku z okurek a pažitku. Brambory dáme do salátové mísy, osolíme, opepříme a promícháme se zálivkou a na kousky nakrájenými nakládanými okurkami. Šalotku nakrájíme na kostičky a společně s masem přidáme k bramborám. Řecký jogurt smícháme s křenem, osolíme, opepříme a přimícháme k bramborám a masu.

  • 4

    Předem uvařená vejce nakrájíme na osminky, rukolu natrháme na větší kousky.

  • 5

    Na připravené talíře rozdělíme brambory s masem a navrch poklademe osminky vajec a rukolu.

Komentáře k receptu