Mrkvové noky s fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 60 g Cibulka jarní
  • 4 g Garam masala
  • 200 g Sýr Feta
  • 30 g Máta
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 406 g
  • Sodík 481 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 104.1 mg
  • Draslík 81 mg
  • Vláknina 13772.6 mg
  • Vitamín A 13772.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábanou oloupanou mrkev uvaříme ve vodě doměkka, necháme mírně vychladnout.

  • 2

    Sýr feta a mrkev rozmixujeme, až vznikne hladká kaše. Dáme ji do misky, vmícháme do ní mouku, koření a vejce, vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme z těsta malé moky.

  • 3

    Jarní cibulky a česnek smažíme na másle při střední teplotě asi 3 minuty dozlatova. Přelijeme smetanou, přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku asi 3 minuty zvolna vaříme, až mírně zhoustne. Odstavíme ji a vmícháme natrhanou mátu.

  • 4

    Uvaříme noky po částech ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu, vyjmeme je naběračkou s otvory a upravíme na nahřáté talíře. Potom noky přelijeme teplou omáčkou a servírujeme.

Komentáře k receptu