Mrkvové noky s fetou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 406 g
- Sodík 481 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 104.1 mg
- Draslík 81 mg
- Vláknina 13772.6 mg
- Vitamín A 13772.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oškrábanou oloupanou mrkev uvaříme ve vodě doměkka, necháme mírně vychladnout.
-
2
Sýr feta a mrkev rozmixujeme, až vznikne hladká kaše. Dáme ji do misky, vmícháme do ní mouku, koření a vejce, vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme z těsta malé moky.
-
3
Jarní cibulky a česnek smažíme na másle při střední teplotě asi 3 minuty dozlatova. Přelijeme smetanou, přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku asi 3 minuty zvolna vaříme, až mírně zhoustne. Odstavíme ji a vmícháme natrhanou mátu.
-
4
Uvaříme noky po částech ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu, vyjmeme je naběračkou s otvory a upravíme na nahřáté talíře. Potom noky přelijeme teplou omáčkou a servírujeme.