Kynuté závitky se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 15 g
- Sodík 417 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 84.5 mg
- Vláknina 5720 mg
- Vitamín A 5720 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V menším hrnci mírně ohřejeme mléko, odstavíme, přidáme rozdrobené droždí, trochu soli a cukru, rozmícháme dohladka. Přidáme lžíci mouky a rozmícháme, po chvíli začne kvásek pracovat. Mezitím připravíme v míse mouku, máslo, žloutek, přidáme hotový kvásek, důkladně vypracujeme těsto. Zakryté necháme hodinu vykynout.
-
2
Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme sterilované zelí, sůl, kmín, chvíli podusíme.
-
3
Z vykynutého těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na čtverce 13x13 cm, každý rozložíme na stejně velký kus pečícího papíru. Na plátek těsta dáme porci náplně a pomocí papíru smotáme do ruličky. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Upečené závitky servírujeme naskládané do pyramidy.