Kynuté závitky se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 800 g Zelí bílé - sterilizované
  • 10 g Sůl
  • 10 g Cukr krupice
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 4 g Droždí
  • 10 g Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 84.5 mg
  • Vláknina 5720 mg
  • Vitamín A 5720 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V menším hrnci mírně ohřejeme mléko, odstavíme, přidáme rozdrobené droždí, trochu soli a cukru, rozmícháme dohladka. Přidáme lžíci mouky a rozmícháme, po chvíli začne kvásek pracovat. Mezitím připravíme v míse mouku, máslo, žloutek, přidáme hotový kvásek, důkladně vypracujeme těsto. Zakryté necháme hodinu vykynout.

  • 2

    Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme sterilované zelí, sůl, kmín, chvíli podusíme.

  • 3

    Z vykynutého těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na čtverce 13x13 cm, každý rozložíme na stejně velký kus pečícího papíru. Na plátek těsta dáme porci náplně a pomocí papíru smotáme do ruličky. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Upečené závitky servírujeme naskládané do pyramidy.

Komentáře k receptu