Sleďová bábovka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 150 g Mrkev kořen
  • 200 g Okurky nakládané
  • 200 g Sleď čerstvý
  • 9 g Sůl
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 300 g Majonéza
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 1393 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 128.4 mg
  • Draslík 492.9 mg
  • Vláknina 8355 mg
  • Vitamín A 8355 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme, po vychladnutí nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme. Vejce uvaříme natvrdo 8 minut, ihned zchladíme a oloupeme, nakrájíme nahrubo, dáme do misky, osolíme. Oloupanou mrkev a okurku nastrouháme nahrubo a smícháme v misce. Hladkou formu nebo plastovou misku silně vymažeme majonézou a střídavě vrstvíme brambory, nastrouhanou zeleninu, vejce a sledě, mezi každou vrstvu rozetřeme dostatek majonézy. Naplněnou formu důkladně upěchujeme a dáme vychladit do lednice. Vychlazené vyklopíme na kulatý tác a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu