Sleďová bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 75 g
- Sodík 1393 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 128.4 mg
- Draslík 492.9 mg
- Vláknina 8355 mg
- Vitamín A 8355 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory uvaříme, po vychladnutí nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme. Vejce uvaříme natvrdo 8 minut, ihned zchladíme a oloupeme, nakrájíme nahrubo, dáme do misky, osolíme. Oloupanou mrkev a okurku nastrouháme nahrubo a smícháme v misce. Hladkou formu nebo plastovou misku silně vymažeme majonézou a střídavě vrstvíme brambory, nastrouhanou zeleninu, vejce a sledě, mezi každou vrstvu rozetřeme dostatek majonézy. Naplněnou formu důkladně upěchujeme a dáme vychladit do lednice. Vychlazené vyklopíme na kulatý tác a posypeme nasekanou petrželkou.