Biftek s brusinkami
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 150 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kari koření
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 2 dl Víno červené
- 1 dl Olej slunečnicový
- 0.5 kg Hovězí svíčková
- 4 polévková lžíce Borůvky
- 2 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 891 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 73 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 303.8 mg
- Draslík 612.6 mg
- Vláknina 1274.8 mg
- Vitamín A 1274.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uležené maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme je nožem, pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme, na pánvičce na rozpáleném sádle zprudka opečeme. Když je maso hotové, vyndáme ho a dáme stranou. Do vypeku dáme mouku, worcester, nastrouhaný česnek, kečup, máslo, zalijeme vínem a chvilku povaříme. Nakonec podle chuti přidáme ještě koření, sůl a pepř.
-
2
Na pánvičce rozpálíme olej, do oleje rozklepneme 1 ks vejce tak, aby nám zůstal žloutek celý a usmažíme volské oko.
-
3
Na talíř dáme biftek, na něj položíme volské oko, lžíci borůvek a zalijeme šťávou.