Krkonošské chlupaté knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 8 g
- Sodík 791 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 67.2 mg
- Draslík 536.7 mg
- Vláknina 8650 mg
- Vitamín A 8650 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a omyjeme brambory, pak je na středním struhadle nastrouháme, slijeme z nich vodu. Přidáme vejce, mouku, sůl a dobře vymícháme polotuhé těsto. V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody s jednou lžicí soli. Když se voda vaří, lžící vykrajujeme bramborové těsto a dáváme noky do vody. Občas promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Pomalu vaříme 10 minut, pak je sítem vytáhneme, pod proudem vody propláchneme a dáme do mísy. Polijeme je rozpuštěným sádlem a podáváme jako přílohu k masu.