Lívanečky z hrachové kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 dl Mléko čerstve polotučné
  • 1 šálek Hrách
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 140.7 mg
  • Draslík 42.8 mg
  • Vláknina 201.5 mg
  • Vitamín A 201.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý loupaný hrách promyjeme a den předem ho uvaříme v osolené vodě doměkka. Vaříme pomalu v poměru 1 hrneček hrachu + 2 hrnečky vody + 1 lžička soli.

  • 2

    Uvaříme hustou kaši, kterou rozmixujeme. Žemli pokrájíme na kostičky a namočíme ji do mléka. Pak ji vymačkáme.

  • 3

    Přidáme k ní utřené máslo se solí (0,5 lžičky), žemli, majoránku, vajíčka a sůl, směs utřeme dohladka.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej, na kterém usmažíme malé lívanečky z obou stran dozlatova.

  • 5

    Podáváme je jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu