Lívanečky z hrachové kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 23 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 140.7 mg
- Draslík 42.8 mg
- Vláknina 201.5 mg
- Vitamín A 201.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý loupaný hrách promyjeme a den předem ho uvaříme v osolené vodě doměkka. Vaříme pomalu v poměru 1 hrneček hrachu + 2 hrnečky vody + 1 lžička soli.
-
2
Uvaříme hustou kaši, kterou rozmixujeme. Žemli pokrájíme na kostičky a namočíme ji do mléka. Pak ji vymačkáme.
-
3
Přidáme k ní utřené máslo se solí (0,5 lžičky), žemli, majoránku, vajíčka a sůl, směs utřeme dohladka.
-
4
V pánvi rozpálíme olej, na kterém usmažíme malé lívanečky z obou stran dozlatova.
-
5
Podáváme je jako přílohu k masu.