Smažené vepřové maso se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Cuketa
  • 115 g Rajčata
  • 230 g Vepřové maso libové
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 40.8 mg
  • Draslík 194 mg
  • Vláknina 1774 mg
  • Vitamín A 1774 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1455.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Cuketu nakrájíme na dílky, rajčata na stejně velké kousky a cibuli také pokrájíme. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme se lžičkou sójové omáčky, cukrem, rýžovým vínem a kukuřičným škrobem a chvíli necháme marinovat.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme za stálého míchání cca 1 min. Děrovanou naběračkou maso vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve přidáme zeleninu a za stálého míchání osmahneme cca 2 min. Ochutíme solí, vrátíme zpět maso a vaříme další minutu. Nakonec vmícháme zbytek sójové omáčky, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu