Smažené vepřové maso se zeleninou
Suroviny
- 170 g Cuketa
- 115 g Rajčata
- 230 g Vepřové maso libové
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 17 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 40.8 mg
- Draslík 194 mg
- Vláknina 1774 mg
- Vitamín A 1774 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1455.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Cuketu nakrájíme na dílky, rajčata na stejně velké kousky a cibuli také pokrájíme. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme se lžičkou sójové omáčky, cukrem, rýžovým vínem a kukuřičným škrobem a chvíli necháme marinovat.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme za stálého míchání cca 1 min. Děrovanou naběračkou maso vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve přidáme zeleninu a za stálého míchání osmahneme cca 2 min. Ochutíme solí, vrátíme zpět maso a vaříme další minutu. Nakonec vmícháme zbytek sójové omáčky, rozdělíme na talíře a podáváme.