Bramborový salát s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 120 g Majonéza
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 3419 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 996.7 mg
  • Vláknina 20301.8 mg
  • Vitamín A 20301.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do mísy, přidáme k nim na kostičky nakrájená jablka bez slupky a jádřinců a na kostičky nakrájené okurky. Salát ochutíme solí, pepřem a octem. Do salátu lehce vmícháme majonézu, smetanu, zdobíme petrželovou natí.

Komentáře k receptu