Guláš ze lvích hlav
Suroviny
- 55 g Krevety tygří - loupané
- 55 g Houby čerstvé
- 450 g Vepřové maso mleté
- 680 g Zelí čínské
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 kávová lžička Cibulka jarní
- 1.25 hrnek Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 23 g
- Sodík 580 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 65.1 mg
- Draslík 648.1 mg
- Vláknina 4876.7 mg
- Vitamín A 4876.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou a zázvorem, přidáme nakrájené houby, sójovou omáčku, vařené krevety bez ulit, cukr, rýžové víno a kukuřičný škrob. Ze vzniklé směsi vytvoříme 4-6 masových knedlíčků.
-
2
Zelí pokrájíme na větší kousky. Ve woku rozpálíme olej, vložíme zelí, osolíme a restujeme za stálého míchání 2-3 min. Poté přidáme masové knedlíčky, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Zakryjeme a povaříme 30-45 min. Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.