Placičky z filé z tresky
Suroviny
- 160 g Sýr Ementál (Primátor)
- 700 g Filé z aljašské tresky
- 160 ml Olej rostlinný
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kari koření
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1.5 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 56 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 228.7 mg
- Draslík 55.1 mg
- Vláknina 757.6 mg
- Vitamín A 757.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé uvaříme, necháme vychladnout, umeleme v masovém strojku. V míse rybu smícháme s moukou, nastrouhaným sýrem, rozšlehanými vejci, solí, strouhankou, paprikou a kořením. Vypracujeme hmotu, ze které vyválíme váleček, nakrájíme ho na kousky, z nichž tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance.
-
2
Placičky smažíme v rozpáleném oleji.