Placičky z filé z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 700 g Filé z aljašské tresky
  • 160 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 228.7 mg
  • Draslík 55.1 mg
  • Vláknina 757.6 mg
  • Vitamín A 757.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé uvaříme, necháme vychladnout, umeleme v masovém strojku. V míse rybu smícháme s moukou, nastrouhaným sýrem, rozšlehanými vejci, solí, strouhankou, paprikou a kořením. Vypracujeme hmotu, ze které vyválíme váleček, nakrájíme ho na kousky, z nichž tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance.

  • 2

    Placičky smažíme v rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu