Kuřecí prsa plněná špenátem a hermelínem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 90 g Strouhanka
  • 180 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 plátek Špenát listový čerstvý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 976 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 838 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 300.7 mg
  • Draslík 854.9 mg
  • Vláknina 1168 mg
  • Vitamín A 1168 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy opláchneme a osušíme. Kuřecí prsa přes fólii po obou stranách naklepeme. Na každý řízek položíme dva listy špenátu, výseč hermelínu, řízek zavineme a spojíme jehlou. Poté řízky osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance, do které jsme nastrouhali sýr.

  • 2

    Řízky smažíme v hlubší pánvi na rozpáleném oleji. Po chvíli teplotu mírně snížíme, aby se řízky dobře propekly.

Komentáře k receptu