Mlíčí po mlynářsku
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Mlíčí z kapra
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Citrony
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 26 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 83.1 mg
- Vláknina 8060.5 mg
- Vitamín A 8060.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté mlíčí dáme do síta a spaříme horkou vodou, do které jsme dali trochu octa.
-
2
V misce smícháme hladkou mouku se solí a pepřem. Omytou petrželku kudrnku drobně pokrájíme. Mlíčí obalíme v ochucené mouce.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a mlíčí osmažíme z každé strany dozlatova.
-
4
Osmažené mlíčí dáme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, posypeme petrželkou kudrnkou, ozdobíme kolečky omytého citronu a podáváme.