Treska v majonéze
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 20 g Citrony
- 200 g Mrkev kořen
- 10 g Sůl
- 50 g Celer řapíkatý
- 100 g Paprika červená
- 100 g Petržel kořen
- 100 g Okurka salátová
- 50 g Petržel kudrnka
- 150 g Majonéza
- 100 g Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu
- 20 ml Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Treska aljašská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 127 g
- Sodík 1496 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 92.5 mg
- Draslík 1453.7 mg
- Vláknina 9851.5 mg
- Vitamín A 9851.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do širšího hrnce dáme kořenovou zeleninu, cibuli a bobkový list, zalijeme vodou a povaříme zakryté asi 10 minut, odstavíme a necháme trochu vychladnout.
-
2
Vykuchanou tresku uvnitř nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a naplníme rozpůlenou mrkví a řapíky celeru. Opatrně svážeme nebo použijeme potravinářskou síťku a vložíme na silikonovou podložku nebo napařovač do vývaru a na mírném ohni povaříme 15 minut a necháme ve vývaru vychladnout. Studenou rybu opatrně vyjmeme, zbavíme síťky a necháme okapat, osolíme na povrchu. Přendáme na oválnou mísu a ozdobíme nasekanou petrželkou a kolečkem citronu. Vedle ryby uděláme kopeček z majonézy a z druhé strany rybu přizdobíme kukuřičkami, proužky papriky a okurky.