Treska v majonéze

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 20 g Citrony
  • 200 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 100 g Paprika červená
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Okurka salátová
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 150 g Majonéza
  • 100 g Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Treska aljašská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 127 g
  • Sodík 1496 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 1453.7 mg
  • Vláknina 9851.5 mg
  • Vitamín A 9851.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do širšího hrnce dáme kořenovou zeleninu, cibuli a bobkový list, zalijeme vodou a povaříme zakryté asi 10 minut, odstavíme a necháme trochu vychladnout.

  • 2

    Vykuchanou tresku uvnitř nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a naplníme rozpůlenou mrkví a řapíky celeru. Opatrně svážeme nebo použijeme potravinářskou síťku a vložíme na silikonovou podložku nebo napařovač do vývaru a na mírném ohni povaříme 15 minut a necháme ve vývaru vychladnout. Studenou rybu opatrně vyjmeme, zbavíme síťky a necháme okapat, osolíme na povrchu. Přendáme na oválnou mísu a ozdobíme nasekanou petrželkou a kolečkem citronu. Vedle ryby uděláme kopeček z majonézy a z druhé strany rybu přizdobíme kukuřičkami, proužky papriky a okurky.

Komentáře k receptu