Bramborový salát hanácký

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 90 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.333333 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 12.2 mg
  • Draslík 941.6 mg
  • Vláknina 12035.3 mg
  • Vitamín A 12035.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a povaříme v hovězím vývaru.

  • 2

    Horkým vývarem přelijeme nakrájené brambory, necháme vychladnout a poté slijeme přebytečný vývar.

  • 3

    Zvlášť v misce našleháme s olejem ocet, hořčici, sůl a pepř, nalijeme na brambory a promícháme.

  • 4

    Slaninu nakrájenou na drobné kostičky vyškvaříme. Poté vše vlijeme na brambory. Přidáme na proužky nakrájený salát a vše lehce promícháme.

Komentáře k receptu