Bramborový salát hanácký
Suroviny
- 90 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.333333 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Salát hlávkový
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Brambory
- 1 šálek Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 14 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 12.2 mg
- Draslík 941.6 mg
- Vláknina 12035.3 mg
- Vitamín A 12035.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a povaříme v hovězím vývaru.
-
2
Horkým vývarem přelijeme nakrájené brambory, necháme vychladnout a poté slijeme přebytečný vývar.
-
3
Zvlášť v misce našleháme s olejem ocet, hořčici, sůl a pepř, nalijeme na brambory a promícháme.
-
4
Slaninu nakrájenou na drobné kostičky vyškvaříme. Poté vše vlijeme na brambory. Přidáme na proužky nakrájený salát a vše lehce promícháme.