Těstovinový salát s kuřetem a brokolicí
Suroviny
- 200 g Brokolice
- 80 g Sýr Ementál (Primátor)
- 100 g Žampiony čerstvé
- 250 g Zakysaná smetana
- 200 g Těstoviny Penne
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 28 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 114.2 mg
- Draslík 792 mg
- Vláknina 4723.3 mg
- Vitamín A 4723.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici omyjeme, očistíme, rozdělíme na růžičky a 5 minut vaříme ve vroucí osolené vodě. Ještě horkou brokolici vhodíme do ledové vody.
-
2
Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje a žampiony na něm osmahneme.
-
3
Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje a maso na něj zprudka opečeme.
-
4
V menší misce připravíme zálivku ze zakysané smetany, česneku, ementálu, 2 lžic olivového oleje a citronové šťávy. Podle chuti osolíme a opepříme. Zálivku promícháme s těstovinami, brokolicí, žampiony a kuřecím masem. Pokrm zdobíme nasekanou pažitkou.