Bramborový salát se sardelkami a ementálem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 800 g Brambory
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 975 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 37.1 mg
  • Draslík 1242.3 mg
  • Vláknina 10200.8 mg
  • Vitamín A 10200.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, očistíme a v osolené vroucí vodě vaříme 20 minut. Česnek oloupeme a utřeme společně se sardelkami na pastu, promícháme s majonézou, olejem, citronovou šťávou a najemno nastrouhaným ementálem. Vše osolíme a opepříme.

  • 2

    Ještě horké brambory rozpůlíme a smícháme s najemno nakrájenou šalotkou a připravenou zálivkou. Salát necháme 1 hodinu odležet v chladničce.

Komentáře k receptu