Bramborový salát se sardelkami a ementálem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 12 g
- Sodík 975 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 37.1 mg
- Draslík 1242.3 mg
- Vláknina 10200.8 mg
- Vitamín A 10200.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, očistíme a v osolené vroucí vodě vaříme 20 minut. Česnek oloupeme a utřeme společně se sardelkami na pastu, promícháme s majonézou, olejem, citronovou šťávou a najemno nastrouhaným ementálem. Vše osolíme a opepříme.
-
2
Ještě horké brambory rozpůlíme a smícháme s najemno nakrájenou šalotkou a připravenou zálivkou. Salát necháme 1 hodinu odležet v chladničce.