Telecí v majonéze

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Telecí kýta
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Petržel kořen
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Nové koření celé
  • 200 g Omáčka tatarská
  • 200 g Okurka salátová
  • 200 g Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 806 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 179.3 mg
  • Draslík 1008.8 mg
  • Vláknina 4688.7 mg
  • Vitamín A 4688.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso naklepeme, nasolíme, opepříme a potřeme rozlisovaným česnekem. Svineme do velmi těsné rolády, ovážeme provázkem a zavineme do utěrky, kterou pevně na obou koncích utáhneme.

  • 2

    Roládu vložíme do velkého hrnce spolu s celou cibulí, mrkví, petrželí, bobkovým listem a novým kořením, zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme 1 a 1/2 hodiny. Roládu necháme vychladnout ve vývaru. Studené maso vyjmeme z utěrky a nakrájíme na plátky, které rozložíme na plochou mísu, polijeme tatarskou omáčkou a dokola ozdobíme kolečky okurky a rajčat.

Komentáře k receptu