Krevetové kari s křepelčími vajíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Krevety tygří - loupané
  • 115 g Zelí čínské
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Krevetová pasta
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 12 ks Vejce křepelčí
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Citronová tráva
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Galgan
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 hrnek Kokosové mléko
  • 1.2 hrnek Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kokos čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1005 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 514.8 mg
  • Draslík 1212.6 mg
  • Vláknina 2455.8 mg
  • Vitamín A 2455.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelčí vajíčka vložíme do hrnce, zalijeme vodou a cca 8 minut povaříme. Zchladíme studenou vodou, oloupeme pod proudem vody a odložíme.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, nakrájený galangal a rozmačkaný česnek. Zeleninu restujeme doměkka za stálého míchání cca 1 min. Přidáme nakrájenou voňatku, nasekané chilli papričky bez semínek, kurkumu, krevetovou pastu a povaříme další minutu. Poté vmícháme krevety bez ulit a vnitřností a vaříme ještě 1 min. Kokosové mléko scedíme a tekutinu spolu s vývarem přilijeme do pánve. Přidáme nahrubo pokrájené čínské zelí, cukr, ochutíme solí, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 6–8 min.

  • 3

    Omáčku rozdělíme na talíře. Křepelčí vajíčka rozkrojíme na poloviny a vložíme do omáčky. Posypeme nakrájenou natí jarní cibulky, strouhaným čerstvým kokosem a podáváme.

Komentáře k receptu