Krevetové kari s křepelčími vajíčky
Suroviny
- 900 g Krevety tygří - loupané
- 115 g Zelí čínské
- 800 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Krevetová pasta
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 12 ks Vejce křepelčí
- 4 ks Šalotka
- 1 ks Citronová tráva
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Galgan
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 hrnek Kokosové mléko
- 1.2 hrnek Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kokos čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1005 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 54 g
- Sodík 690 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 514.8 mg
- Draslík 1212.6 mg
- Vláknina 2455.8 mg
- Vitamín A 2455.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelčí vajíčka vložíme do hrnce, zalijeme vodou a cca 8 minut povaříme. Zchladíme studenou vodou, oloupeme pod proudem vody a odložíme.
-
2
Ve woku rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, nakrájený galangal a rozmačkaný česnek. Zeleninu restujeme doměkka za stálého míchání cca 1 min. Přidáme nakrájenou voňatku, nasekané chilli papričky bez semínek, kurkumu, krevetovou pastu a povaříme další minutu. Poté vmícháme krevety bez ulit a vnitřností a vaříme ještě 1 min. Kokosové mléko scedíme a tekutinu spolu s vývarem přilijeme do pánve. Přidáme nahrubo pokrájené čínské zelí, cukr, ochutíme solí, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 6–8 min.
-
3
Omáčku rozdělíme na talíře. Křepelčí vajíčka rozkrojíme na poloviny a vložíme do omáčky. Posypeme nakrájenou natí jarní cibulky, strouhaným čerstvým kokosem a podáváme.