Losos a la teriyaki
Suroviny
- 675 g Losos - filety
- 55 g Ředkev bílá
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Víno bílé
- 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 1 ks Zázvor celý
- 1 hrst Řeřicha
- 1 špetka Potravinářská barva
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 7 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 87.8 mg
- Draslík 628.7 mg
- Vláknina 622.5 mg
- Vitamín A 622.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme omáčku. Do misky dáme cukr, bílý pepř, sójovou omáčku a rýžové víno a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
-
2
Z lososa odstraníme tenkým nožem kůži. Maso nakrájíme na plátky, vložíme do skleněné nádoby, přelijeme omáčkou a necháme 10-15min marinovat.
-
3
Mezitím připravíme přílohu. Zázvor nasekáme nadrobno a smícháme s nastrouhanou ředkví. Dle chuti můžeme přidat špetku růžového potravinářského barviva.
-
4
Řízky vyjmeme z marinády a necháme okapat. Ve woku rozpálíme olej a maso na něm postupně opékáme za stálého míchání cca 3-4min. Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky řeřichy, doplníme směsí zázvoru a ředkve a podáváme.