Vepřové ve sladkokyselé omáčce na čínský způsob
Suroviny
- 350 g Vepřové maso libové
- 115 g Bambusové výhonky konzervované
- 100 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Pepř sečuánský
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Olej rostlinný
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 hrnek Protlak rajčatový
- 0.5 hrnek Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Chilli paprička
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 20 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 124.4 mg
- Draslík 180.9 mg
- Vláknina 2756 mg
- Vitamín A 2756 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2214.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na malé kousky a vložíme do misky. Ochutíme solí, pepřem, přilijeme rýžové víno a necháme cca 15 - 20 min. marinovat. Mezitím scedíme bambusové výhonky a nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Maso zaprášíme moukou, obalíme v rozšlehaném vejci a poté opět v mouce. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm restujeme za stálého míchání na středním ohni cca 3 - 4 min. Vyjmeme a necháme okapat.
-
3
Olej rozpálíme na vyšší teplotu a maso do něj vrátíme spolu s bambusovými výhonky. Krátce cca 1 min. osmažíme, vše opět vyjmeme a necháme oschnout.
-
4
V další pánvi připravíme omáčku. Rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekaný česnek, na kousky pokrájenou cibulku, na kostičky nakrájenou papriku bez semínek a nadrobno nasekanou chilli papričku. Za stálého míchání restujeme půl minuty, poté přidáme sójovou omáčku, cukr, rýžový ocet, protlak, přilijeme vývar a vodu. Přivedeme k varu a přisypeme maso s bambusovými výhonky.
-
5
Prohřejeme, důkladně promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.