Grilované kuře indické
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 4 ks Kuřecí prsa
- 0.25 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1.5 dl Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 9 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 823.5 mg
- Vláknina 818.8 mg
- Vitamín A 818.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozklepeme kuřecí prsíčka. Smícháme v misce olej, kari pastu, zázvor, kmín a cukr. Touto směsí potřeme kuřecí prsíčka po obou stranách a necháme stranou na později.
-
2
Připravíme si okurkovou rajtu tak, že oloupeme okurku a odstraníme semínka. Nastrouháme dužinu, posypeme solí a necháme v cedníku 10 minut odležet. Odstraníme sůl a vytlačíme spodkem lžíce z nastrouhané okurky vodu. Smícháme okurku s jogurtem a vmícháme mleté chilli. Dáme vychladit do ledničky.
-
3
Maso dáme na mřížku do grilu a 10 minut opékáme a jednou obrátíme.
-
4
Podáváme s okurkovou rajtou.