Kuře na zelenině jarní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Mrkev kořen
  • 125 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Tuřín
  • 2 ks Bobkový list
  • 8 ks Kuřecí stehna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 927 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 253 g
  • Sodík 645 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 332 mg
  • Draslík 901.2 mg
  • Vláknina 9776.3 mg
  • Vitamín A 9776.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehýnka osmahneme do zlatova na oleji a poté vyjmeme a dáme do zapékací mísy. Osmahneme pokrájenou cibuli.

  • 2

    Nakrájíme omyté mrkve a tuříny na stejné kousky a vložíme je s cibulí a fazolkami do zapékací nádoby.

  • 3

    Smícháme solamyl s trochou vývaru, vlijeme do zapékací nádoby a ohříváme vše k varu, přidáme sůl, pepř a bobkové listy.

  • 4

    Přikryjeme zapékací nádobu pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 60 minut.

  • 5

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu