Na švestkách kuře
Suroviny
- 450 g Kuřecí stehna
- 175 g Cibulka jarní
- 225 g Švestky
- 1 stroužek Česnek
- 2 plátek Slanina vepřová
- 1.5 dl Sherry brandy
- 4.5 dl Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Omáčka švestková
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 18 g
- Sodík 471 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 93.7 mg
- Draslík 458 mg
- Vláknina 3948 mg
- Vitamín A 3948 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi bez oleje osmažíme nakrájenou slaninu, poté vyndáme a udržujeme v teple. Do pánve nalijeme olej a osmahneme pokrájené kuřecí maso s jarní cibulí a česnekem.
-
2
Přidáme slaninu, rozpůlené švestky, sherry, cukr, vývar a švestkovou omáčku. Přivedeme k varu a 20 minut necháme vařit, dokud nebude kuře a švestky měkké. Přidáme solymal a povaříme 3 minuty, dokud nezhoustne omáčka.
-
3
Podáváme teplé.