Filé z mořské štiky s kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 800 g Mořská štika - filety
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 133 mg
  • Draslík 817.2 mg
  • Vláknina 4234 mg
  • Vitamín A 4234 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé necháme mírně rozmrazit, osolíme a vložíme do mísy s marinádou. Marinádu připravíme z 1 lžíce oleje, drobně posekané cibule, pažitky, petrželové nati a pórku.

  • 2

    Po 1 hodině marinování rybu vložíme do pekáče vymazaného 1 lžící oleje, přelijeme marinádou, smetanou s kečupem a pečeme v předehřáté troubě. Po 15 minutách rybu zasypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.

Komentáře k receptu