Filé z tresky s kořeněnou omáčkou
Suroviny
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 3 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Olivy černé
- 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 7 g
- Sodík 2218 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 82.1 mg
- Vláknina 5567 mg
- Vitamín A 5567 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé z tresky necháme téměř rozmrazit, potřeme hořčicí, osolíme a obalíme v mouce. Smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách a poté odložíme na teplo.
-
2
Omáčku připravíme v hlubším rendlíku. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vmícháme sladkou papriku, kečup a chvíli dusíme. Poté vmícháme na kostičky nakrájené okurky, na čtvrtky nakrájené olivy, sojovou omáčku a sůl.
-
3
Do hotové omáčky vložíme filé, necháme prohřát a servírujeme.