Dýňové noky s bylinkovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 21 g
- Sodík 708 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 69.8 mg
- Draslík 512.5 mg
- Vláknina 5325 mg
- Vitamín A 5325 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni nakrájíme na kusy, odstraníme semena a vnitřní měkkou část, dužninu se slupkou pečeme asi 1 1/4 hodiny doměkka. Necháme ji mírně vychladnout, potom dužninu seškrábneme ze slupky a dáme ji do velké mísy. Do mísy prosejeme mouku, přidáme polovinu nastrouhaného parmezánu, vejce a trochu pepře. Suroviny nejprve promícháme v míse a potom těsto zlehka hněteme na pomoučeném válu asi 2 minuty,
-
2
až je hladké.
-
3
Těsto rozdělíme na poloviny a utvoříme z nich válečky dlouhé asi 40 cm. Každý váleček rozdělíme na 16 dilů. Dílky upravíme do tvaru oválků a oválky přitiskneme zadní stranou vidličky na vál, až se na nich utvoří prohlubně.
-
4
Noky vaříme ve slané vodě asi 2 minuty, dokud nevyplavou k povrchu. Potom je vyjmeme naběračkou s otvory a udržujeme teplé.
-
5
Bylinkové máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme noky, rozdělíme na talíře, pokapeme bylinkovým máslem a posypeme zbylým parmazánem.