Noky s čedarem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 40 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Bazalka
  • 400 g Bramborové noky
  • 60 g Sýr Čedar
  • 400 g Passata (drcená rajčata)
  • 20 ml Olej olivový
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 864 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 225.9 mg
  • Vláknina 6372.5 mg
  • Vitamín A 6372.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli smažíme na oleji asi 2 minuty doměkka. Přidáme drcený česnek a krátce jej smažíme. Vmícháme drcená rajčata a rajčatový protlak, zvýšíme teplotu a omáčku asi 5 minut vaříme.

  • 2

    Potom stáhneme oheň, do omáčky vmícháme smetanu a nakrájená sušená rajčata, promícháme ji a zvolna vaříme ještě asi 3 minuty.

  • 3

    Uvaříme bramborové noky ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu, jsou hotové (asi po 2 minutách) a můžeme je vyjmout naběračkou s otvory. Vložíme je do omáčky, přidáme čerstvou bazalku, sůl a pepř. Noky s omáčkou dáme do zapékací mísy a posypeme sýrem čedar. Mísu dáme pod rozehřátý gril a pokrm zapékáme, až se na sýru začnou tvořit bubliny.

Komentáře k receptu