Noky s čedarem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 38 g
- Sodík 864 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 225.9 mg
- Vláknina 6372.5 mg
- Vitamín A 6372.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou cibuli smažíme na oleji asi 2 minuty doměkka. Přidáme drcený česnek a krátce jej smažíme. Vmícháme drcená rajčata a rajčatový protlak, zvýšíme teplotu a omáčku asi 5 minut vaříme.
-
2
Potom stáhneme oheň, do omáčky vmícháme smetanu a nakrájená sušená rajčata, promícháme ji a zvolna vaříme ještě asi 3 minuty.
-
3
Uvaříme bramborové noky ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu, jsou hotové (asi po 2 minutách) a můžeme je vyjmout naběračkou s otvory. Vložíme je do omáčky, přidáme čerstvou bazalku, sůl a pepř. Noky s omáčkou dáme do zapékací mísy a posypeme sýrem čedar. Mísu dáme pod rozehřátý gril a pokrm zapékáme, až se na sýru začnou tvořit bubliny.