Krkonošské kuře plněné zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 450 g Zelí kysané
  • 80 g Švestky sušené
  • 300 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Kuře
  • 5 dl Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Koření grilovací
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1536 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 129 g
  • Sodík 1015 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 316.6 mg
  • Draslík 1034 mg
  • Vláknina 6428 mg
  • Vitamín A 6428 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme a celé osolíme. Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme.

  • 2

    Uzené maso a slaninu pokrájíme na nudličky a v hlubší pánvi společně opečeme. Přidáme kysané zelí, promícháme a krátce společně smažíme asi 5 minut. Podle chuti ho dosolíme, opepříme, osladíme a necháme trochu vychladnout, přimícháme švestky a kuře naplníme a sepneme ho párátky. Kuře posypeme hodně kmínem a grilovacím kořením. Pak ho položíme na pekáč, obložíme plátky másla, podlijeme vodou, zakryjeme pokrývkou a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 90 minut dozlatova. Během pečení kuře poléváme výpekem, můžeme i vodu k výpeku přidat.

  • 3

    Upečené kuře se zelím rozporcujeme a podáváme k přílohám podle chuti.

Komentáře k receptu