Tuňák pečený ve slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 25 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 96.4 mg
- Draslík 591.5 mg
- Vláknina 344.3 mg
- Vitamín A 344.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuňáka zakapaného citronovou šťávou, osoleného, opepřeného a zaprášeného zázvorem necháme v míse asi půl hodiny marinovat. Během té doby porce obracíme. Ohnivzdorný pekáč vymažeme olejem, vložíme na něj porce tuňáka a překryjeme je plátky slaniny. Před vložením do předehřáté trouby rybu mírně podlijeme a pečeme, dokud není slanina vyškvařená.