Dušený tuňák s křenem
Suroviny
- 400 g Nudle špenátové
- 120 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 4 plátek Tuňák obecný
- 2 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 17 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 139 mg
- Draslík 671.8 mg
- Vláknina 14895.5 mg
- Vitamín A 14895.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osoleného tuňáka zaprášíme paprikou a smažíme na rozpáleném oleji. Osmaženého tuňáka přeložíme na talíř a držíme na teple. Do pánve, kde se tuňák smažil, osmažíme drobně pokrájenou cibuli, na ni vložíme zpět tuňáka, podlijeme a chvíli dusíme.
-
2
V mezičase uvaříme podle návodu na obalu zelené nudle. Uvařené scedíme, necháme řádně okapat a v míse smícháme s máslem a jemně nastrouhaným křenem.
-
3
Tuňáka vyjmeme ze šťávy a servírujeme na porci zelených nudlí. Šťávu z tuňáka podáváme v omáčníku.