Gnocchi alla romana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1107 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 159.3 mg
- Draslík 103 mg
- Vláknina 2777 mg
- Vitamín A 2777 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1180.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko, polovinu muškátového oříšku, sůl a pepř smícháme v hrnci, uvedeme do varu, potom ztlumíme oheň a postupně vmícháme semolinu. Za občasného zamíchání směs vaříme 5-10 minut do zhoustnutí.
-
2
Necháme trochu vychladnout, pak do něj vmícháme vejce a 100 g parmezánu. Hotové těsto rozetřeme na plech a uložíme asi na hodinu do chladničky, aby ztuhlo.
-
3
Z těsta vykrájíme kolečka (noky) o průměru asi 4 cm, rozložíme je na tukem vytřený plech. Pokapeme rozehřátým máslem, zalijeme smetanou. Zbylý parmezán smícháme s mozzarellou a směsí noky posypeme. Okořeníme zbylým muškátovým oříškem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 20-25 minut dozlatova. Před podáváním ozdobíme jednotlivé porce petrželkou.