Gnocchi alla romana

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 85 g Mouka pšeničná - Semolina
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 75 g Mozzarella
  • 750 ml Mléko plnotučné
  • 130 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1107 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 159.3 mg
  • Draslík 103 mg
  • Vláknina 2777 mg
  • Vitamín A 2777 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1180.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, polovinu muškátového oříšku, sůl a pepř smícháme v hrnci, uvedeme do varu, potom ztlumíme oheň a postupně vmícháme semolinu. Za občasného zamíchání směs vaříme 5-10 minut do zhoustnutí.

  • 2

    Necháme trochu vychladnout, pak do něj vmícháme vejce a 100 g parmezánu. Hotové těsto rozetřeme na plech a uložíme asi na hodinu do chladničky, aby ztuhlo.

  • 3

    Z těsta vykrájíme kolečka (noky) o průměru asi 4 cm, rozložíme je na tukem vytřený plech. Pokapeme rozehřátým máslem, zalijeme smetanou. Zbylý parmezán smícháme s mozzarellou a směsí noky posypeme. Okořeníme zbylým muškátovým oříškem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 20-25 minut dozlatova. Před podáváním ozdobíme jednotlivé porce petrželkou.

Komentáře k receptu