Mořská štika na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 750 g Mořská štika - filety
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 679.7 mg
  • Vláknina 979.5 mg
  • Vitamín A 979.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky, nivu hrubě nastrouháme, pažitku drobně nasekáme.

  • 2

    Filety vložíme do hlubší pánve na rozpálený olej a smažíme. Když filety otočíme, přisypeme k nim žampiony a smažíme. Před koncem smažení zasypeme filety sýrem, přiklopíme a necháme sýr roztavit. Na talíři rybu posypeme pažitkou.

Komentáře k receptu