Taštičky s vepřovou náplní
Suroviny
- 350 g Listové těsto
- 115 g Vepřové maso mleté
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1816 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 190 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 72.2 mg
- Draslík 228.4 mg
- Vláknina 3450.2 mg
- Vitamín A 3450.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 16 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme nádivku. V pánvi rozpálíme olej a 3-4 minuty na něm osmahneme nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a nasekaný tymián. Přidáme mleté maso, zaprášíme sladkou paprikou, za stálého míchání restujeme do zhnědnutí masa. Ochutíme solí, pepřem, přemístíme do mísy, necháme vychladnout. Nakonec přidáme natvrdo uvařené vejce, nakrájenou okurku a nasekanou petrželku.
-
2
Těsto na pomoučené pracovní ploše prohněteme a rozválíme na čtverec o straně cca 40 cm. Z něj vykrojíme 12 placek. Doprostřed každé dáme lžíci nádivky, okraje navlhčíme vodou a přehneme tak, aby vznikla taštička.
-
3
Ve velké pánvi nebo fritovacím hrnci rozpálíme olej na teplotu 190 °C, postupně vkládáme taštičky a smažíme 1-2 minuty do zlatohněda. Po vyjmutí necháme okapat na papírové utěrce a uchováme teplé nebo ihned podáváme.