Taštičky s vepřovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Listové těsto
  • 115 g Vepřové maso mleté
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1816 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 190 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 72.2 mg
  • Draslík 228.4 mg
  • Vláknina 3450.2 mg
  • Vitamín A 3450.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 16 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme nádivku. V pánvi rozpálíme olej a 3-4 minuty na něm osmahneme nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a nasekaný tymián. Přidáme mleté maso, zaprášíme sladkou paprikou, za stálého míchání restujeme do zhnědnutí masa. Ochutíme solí, pepřem, přemístíme do mísy, necháme vychladnout. Nakonec přidáme natvrdo uvařené vejce, nakrájenou okurku a nasekanou petrželku.

  • 2

    Těsto na pomoučené pracovní ploše prohněteme a rozválíme na čtverec o straně cca 40 cm. Z něj vykrojíme 12 placek. Doprostřed každé dáme lžíci nádivky, okraje navlhčíme vodou a přehneme tak, aby vznikla taštička.

  • 3

    Ve velké pánvi nebo fritovacím hrnci rozpálíme olej na teplotu 190 °C, postupně vkládáme taštičky a smažíme 1-2 minuty do zlatohněda. Po vyjmutí necháme okapat na papírové utěrce a uchováme teplé nebo ihned podáváme.

Komentáře k receptu