Kuřecí roláda z Harrachova
Suroviny
- 80 g Anglická slanina
- 150 g Máslo čerstvé
- 80 g Šunkový salám
- 2.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Okurky nakládané
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kuře
- 1 l Voda pitná
- 2.5 dl Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Hrášek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Koření Staročeské
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1038 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 191 g
- Sodík 2214 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 374.2 mg
- Draslík 735.7 mg
- Vláknina 8594.3 mg
- Vitamín A 8594.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vajíčka uvaříme natvrdo (10 minut v 1/2 litru vody), poté je oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Mrkev očistíme a rozkrojíme podélně na polovinu. Oloupanou cibuli pokrájíme na osminky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
-
2
Očištěné a omyté kuře vykostíme a tak získáme celistvý plát masa, který lehce naklepeme. Osolíme ho z obou stran, vnitřní stranu opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Poklademe na něj plátky anglické slaniny, plátky šunkového salámu, pokrájená vajíčka, mrkev, mražený hrášek, sladkokyselé okurky a cibuli. Poté celou plochu posypeme petrželkou. Všechny ingredience položíme vedle sebe tak, aby při krájení vznikla barevná mozaika. Poté maso svineme do rolády, upevníme nití a celou posypeme Staročeským kořením.
-
3
Roládu dáme do pekáče vymazaného máslem. Máslo pokrájíme na plátky, které poklademe na roládu.
-
4
Podlijeme ji kuřecím vývarem a pečeme v troubě za občasného polévání vypečenou šťávou.
-
5
Přibližně 15 minut před koncem pečení oloupeme další 2 cibule. Pokrájíme je nadrobno, přidáme do výpeku ke kuřeti a osmažíme ji dozlatova.
-
6
Upečenou roládu zbavíme nití a pokrájíme ji na úhledné plátky. Přílohy k roládě poléváme výpekem.