Omeleta s těstovinami
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 75 g Sýr Parmezán
- 50 g Těstoviny Vermicelli
- 15 ml Olej olivový
- 60 ml Smetana čerstvá ke šlehání
- 1 ks Cibule
- 6 ks Vejce slepičí
- 3 ks Paprika sterilovaná
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Bazalka
- 1 hrst Roketa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 28 g
- Sodík 4097 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 388.3 mg
- Draslík 579.1 mg
- Vláknina 8817.3 mg
- Vitamín A 8817.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 127.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu zahřejeme na 190 stupňů Celsia. Těstoviny vaříme 8 minut v hrnci s vroucí osolenou vodou.
-
2
Vejce rozklepneme do mísy, přilijeme smetanu, lístky bazalky a pokrájenou petržel. Přimícháme dvě třetiny nastrouhaného parmezánu, dle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Slité těstoviny necháme okapat. Nakrájíme je na menší kousky a přimícháme do vaječné směsi. Promícháme a odstavíme.
-
4
V zapékací nádobě zahřejeme olej s máslem. Přisypeme cibuli nakrájenou na kolečka. Často mícháme a vaříme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Poté vložíme nakládané pečené papriky nakrájené na proužky. Nakonec do směsi přidáme utřený česnek.
-
5
Do pánve nalijeme směs vajec a těstovin. Vše promícháme. Dále již nemícháme a smažíme na mírném až středním plameni 5 minut, až omeleta začíná tuhnout. Navrch nasypeme zbylý parmezán a zapékáme v troubě 5 minut, až je omeleta hotová. Před podáváním necháme 5 minut odstát. Nakrájíme na díly, podáváme teplé či studené ozdobené lístky rokety.