Mandlový koláč s rumem
Suroviny
- 100 g Hrozinky
- 100 g Mandle
- 200 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka polohrubá
- 150 g Cukr moučkový
- 50 g Kandovaná pomerančová kůra
- 50 g Kandovaná citronová kůra
- 50 ml Rum
- 100 ml Rum
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 809 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 40 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 162.7 mg
- Draslík 326.7 mg
- Vláknina 9187.8 mg
- Vitamín A 9187.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme umleté mandle s pokrájenými hrozinkami a kandovanou pomerančovou a citronovou kůrou, zakapeme rumem a dobře promícháme.
-
2
Těsto připravíme ušleháním změklého másla s cukrem a vejci. Přidáme vanilkový cukr, skořici, mouku a mandle s ovocem a rumem. Pečlivě promícháme, vložíme do vymazané a vysypané formy.
-
3
Vložíme do mírně předehřáté trouby, pečeme asi hodinu.
-
4
Upečený koláč necháme prochladnout, vyjmeme ho z formy a necháme úplně vychladnout. Poté vložíme zpět do formy a zakapeme rumem.