Drobenkové řezy s jablky a sněhem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 200 g Cukr krupice
- 400 g Mouka polohrubá
- 100 g Cukr krupice
- 100 g Cukr krupice
- 50 g Ořechy vlašské
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 špetka Skořice mletá
- 1 kg Jablka
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1038 kcal
- Sacharidy 142 g
- Tuky 49 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 141 g
- Cholesterol 300.8 mg
- Draslík 455 mg
- Vláknina 12637.8 mg
- Vitamín A 12637.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme změklé máslo s cukrem a žloutky. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a ustrouhanou pomerančovou kůru. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Jeden díl dáme ve fólii do mrazáku, zbylé tři díly rozdrobíme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Těsto poklademe hrubě ustrouhanými jablky bez slupky a jádřinců. Zasypeme nasekanými ořechy, cukrem, zaprášíme skořicí. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru. Na závěr na sníh hrubě nastrouháme čtvrtý díl těsta z mrazničky.
-
2
Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, až těsto zezlátne.